fredag 19 september 2014

Bli rik - Hur blir man rik 2014?

Här kan du få tips på hur du blir rik!

Nuförtiden, 2014, finns det flera vägar du kan välja mellan om du vill tjäna pengar på investeringar och ditt kapital. Det är extremt fördelaktigt att placera pengar i fonder, aktier, sparkonton eller fastigheter. Det beror på att inkomsterna du får skattas som "inkomst av kapital", 20-30% skatt, istället för "inkomst av tjänst" som ligger mellan 60-85% i skatt.


Hur blir man rik?

Första steget för att bli rik är att lägga undan 10% av din lön på ett sparkonto med bra ränta. Det finns flera sajter som listar och jämför sparränta. Börja med att leta efter ett sparkonto som erbjuder bästa sparräntan för 2014. Det finns konton med insättningsgaranti och så finns det kreditinstitut som erbjuder sparkonton utan insättningsgaranti, men då får du i gengäld en högre sparränta på dina pengar.

När du sparat pengar och byggt upp ett rimligt kapital på ditt sparkonto kan du börja se dig efter alternativa investeringar som fonder eller aktier. För att du ska få så hög avkastning som möjligt bör du titta på aktier som brukar ge 7-10% ränta per år. Detta är möjligt på grund av att aktier ger en utdelning varje år och dessutom stiger i kurs varje år, så den totala avkastningen kan därför hamna på 10% per år vilket inte är dåligt!

När du byggt upp en aktieportfölj så kommer den växa stadigt i takt med att den globala ekonomin växer och företagens vinster ökar. Efter 5-10 år så kommer din portfölj av aktier vara riktigt stor (om du har sparat löpande av din lön, gärna 10% eller mer varje månad). Du kan nu välja att sälja av dina aktier eller placera utdelningspengarna i en kontantinsats till en fastighet. Fördelen med fastigheter som hyresfastigheter är att du får låna till dem av banken och att de ger en stabil avkastning över tid. Att inneha en egen hyresfastighet är lite som att ha ett företag, där hyresgästerna är din viktigaste tillgång som du ska ta hand om. Kom ihåg att läsa på om hur sköta fastigheten och i vilken bolagsform du ska starta den i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar